The mangosteen or mangkud


Characteristics
El mangostan

Mangosteen, named after the Garcinia Mangostana tree, has a sweet and sour flavor.

In oriental medicine it is a widely used fruit (for example, the peel is used to fight fever and muscle pain).

MAIN PROPERTIES

  • Antioxidant.
  • Fights viruses and bacteria
  • High levels of potassium.
  • The pulp is rich in hydroxycitric acid that inhibits the creation of fat.
  • Prevents excess blood cholesterol.
  • It provides a feeling of satiety.
  • Fights bacteria and fungi because it contains vitamin B12
  • Improves the nervous and hepatic system.

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Curiosities

La corteza no se come. El registro chino del siglo XV describió al mangostán como mang-chi-shih (derivado del término en idioma malayo manggis), como una planta nativa del sudeste asiático de carne blanca con un delicioso sabor agridulce.

Existe la leyenda que la reina Victoria de inglaterra ofreció recompensa para quien le pudiera traer esta fruta fresca. El extracto de la cáscara del mangostán se utiliza tradicionalmente en Indonesia como tinte natural para telas; de tonos marrón, marrón oscuro.

El mangostan

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